La Capitelle


Home     Binnen     Buiten     Omgeving     Links     Verhuur     F.A.Q.
La Capitelle


F.A.Q.

 Foto's
Heeft u meer foto's van La Capitelle?
Jazeker, klik op deze link voor de villa en deze link voor de omgeving.


 De villa
Waar komt de naam Capitelle vandaan?
Een capitelle is een klein huisje van losse, gestapelde stenen, die de de landbouwers vroeger gebruikten op de wijnvelden. Bij de molen aan de rand van het dorp voert een wandeltocht langs enkele oude capitelles.
   
Hoe reserveren wij deze villa?
Via de website van Kuypers Verhuur Toutes Saisons kunt u online reserveren. Maar u kunt natuurlijk ook telefonisch met hen contact opnemen als u nog vragen heeft.

Is La Capitelle privé?
De villa, het zwembad, de jacuzzi en het terrein van ongeveer 2800 m2 zijn exclusief voor de gasten. Rond de tuin staat een hek van 1,20 meter hoog en de toegangspoort is afsluitbaar. Het zwembad wordt frequent onderhouden door Kuypers Verhuur.
 
Zijn huisdieren toegestaan?
Huisdieren zijn toegestaan na overleg met Kuypers Verhuur.

 

Binnen

Zijn er bedlinnen en handdoeken?
Lakens, kussenslopen, keukenhanddoeken en badhanddoeken kunt u zelf meebrengen of reserveren via Kuypers Verhuur. Er zijn een wasmachine en wasdroger en een strijkplank met stoomstrijkijzer.
 
Moeten wij verder nog iets meenemen?
Er is een satelliet-TV met Nederlandse zenders, DVD, stereo-installatie, diverse boeken en spelletjes, voldoende speelgoed, een volledig ingerichte keuken met Senseo, gewone koffiezetter en magnetron. Ook de kaasschaaf ontbreekt niet.

Wie regelt de eindschoonmaak?
De eindschoonmaak wordt verzorgd door Kuypers Verhuur.Buiten

Is er een barbecue?
Op het terras staat een stenen barbecue. Daarnaast is er een electrische barbecue.

Is het zwembad veilig voor kinderen?
Het zwembad is voorzien van een afsluitbaar hekwerk. In de praktijk blijkt dit de meest veilige oplossing. Let u er op dat kleine kinderen inventief kunnen zijn!

Wie regelt het zwembadonderhoud?
Kuypers Verhuur verzorgt het onderhoud van het zwembad tijdens uw verblijf. Tussendoor kunt u blaadjes e.d. verwijderen met een schepnet.
 
Hoe werkt de jacuzzi?
De jacuzzi biedt plaats voor zes personen: vijf zit- en één ligplaats. In totaal 19 fysiotherapeutische waterjets geven een masserende werking. Na gebruik sluit u de jacuzzi af met een dik isolatiedeksel, zodat de jacuzzi altijd op de gewenste temperatuur blijft.

Wie regelt de jacuzzi schoonmaak?
De jacuzzi wordt bij iedere wisseling leeggepompt, gereinigd en gevuld met 1000 liter schoon water. Een ozon-generator, 4 m2 filters en chloorblokjes zorgen dat de jacuzzi tijdens uw verblijf schoon blijft. De omgeving

Zijn er winkels in de buurt?
Op 500 meter van de villa is een dorpswinkel met alle dagelijkse boodschappen en verse croissants. De winkel is zondagmiddag en maandag gesloten.

Op ongeveer 8 kilometer is een grote supermarkt in het dorpje Rieux-Minervois, met voldoende keuze voor de hele vakantie. Deze supermarkt is zondagmiddag gesloten.

In Carcassonne - 25 km - bevinden zich de grote hypermarchées, met alle denkbare producten. Van verse kreeft tot exclusieve wijn. Deze hypermarchées zijn op zondag gesloten.

Aan de westkant van Carcassonne liggen de meeste de winkelcentra. Zwemkleding en sportartikelen kunt u aanschaffen bij Decathlon, vlakbij de oprit naar de snelweg A61.

Waar kan ik wijnproeven?
Op 200 meter van La Capitelle ligt het domein van Borie de Maurel met een mooie wijnbar. Daarachter ligt domaine de Petit Causse. Verder heeft ieder dorp in de Minervois één of meer domeinen met proefgelegenheid.

Welke restaurants zijn aan te bevelen?
In het gastenboek hebben de gasten verschillende tips geschreven. Ook liggen er visitekaartes van diverse restaurants in de omgeving. Aan te bevelen zijn:
  • Auberge de St. Martin in Beaufort
  • Auberge de la Salette nabij Bize-Minervois
  • L'Appaloosa in Bize-Minervois
  • Relais Chantovent in Minerve
  • Les Tonneliers in Homps
  • La Citadelle in Olonzac